Vad vi erbjuder

Det är individer som gör skillnaden

En del företag väljer att anställa egna rekryterare istället för att anlita en extern rekryteringskonsult. Vi ser att den utvecklingen skett som ett led av att det blir allt viktigare att vara en attraktiv arbetsgivare och samtidigt underlätta processen för intressanta kandidater, där för många mellanhänder kan stöka till det.

Vi kan både erbjuda tjänsten som extern rekryteringskonsult och att arbeta inhouse hos er med era system och rutiner. Välj det som passar bäst med dina behov.

Med vår långa erfarenhet från rekryterings-, bemannings- och konsultbranschen köper du en konsult med stort kontaktnät och som kan hantverket kring rekrytering! Vi garanterar dig en professionell process med högt personligt engagemang!

Rekrytering

När vi bistår våra kunder med rekrytering av chefer- och specialister börjar vi med att genomföra en gedigen kravprofilsgenomgång. Vi föreslår lämplig annonsstrategi och börjar samtidigt söka i vårt gedigna nätverk av kandidater. Vi förespråkar en tät dialog med vår beställare för att säkerställa att inte tappa relevanta kandidater och säkerställa att vi når vårt gemensamma mål att tillsätta tjänsten. Efter en överenskommen tid återkommer vi med presentation av kandidater och era intervjuer börjar. Vi håller i återkoppling och kommunikation, tar referenser och genomför tester samt ev bakgrundskontroller innan tillsättning.

Arbetar vi som en förlängd arm till den egna HR-avdelningen sitter vi oftast på plats hos er och arbetar enligt era processer och rutiner. I detta fall jobbar vi med ett rörligt arvode och vi representerar enbart uppdragsgivarens varumärke. Jämfört med egenanställda rekryterare tar vi med oss våra externa ”glasögon” och kan bidra till er process med ett nytt perspektiv.

Personbedömningar

Som certifierade i DISC (personlighetstest för att identifiera röda, gula, gröna och blå personligheter), Bebin Teamskills och OPQ hjälper vi även våra kunder med personbedömningar av hela team och enskilda medarbetare/talanger. Genom personprofilsanalysen ges teamen bättre förutsättningar till förståelse för varandras olikheter samt möjliggör utnyttjande av teamets fulla potential. Det hjälper chefens i sitt ledarskap då insikten om medarbetarens styrkor och svagheter ökar och det hjälper medarbetaren som får verktyg för att kunna fortsätta växa och utvecklas.

Konsultförmedling

Trenden hos erfarna chefer och specialister är att bli egenföretagare – GIG-ekonomin är här. Vi uppmuntrar trenden att fler startar eget och vi hjälper våra kunder i förmedlingen av underkonsulter - individer med rätt kompetens, engagemang och inställning.